מרק סלרי ועלי מנגולד של רותי
לפני שמתחילות – כמה מחמאות לעלי המנגולד:
מעבר לטעם הנהדר שלו, הוא עשיר בסידן, ויטמין C, ויטמין K, ויטמין A, ויטמין E וגם במגנזיום ואבץ.
המנגולד נחשב לירק בעל תכונות אנטי־דלקתיות, מסייע בחיזוק העצמות ובאיזון לחץ דם ורמות סוכר.
לצידו, תמצאי כאן את כל הטוב של סלרי, תרד, פטרוזיליה, כוסברה, בצל, שום ותיבול מדויק – שמשדרג כל קערה.
מרק סלרי ועלי מנגולד של רותי
רכיבים:
2 כפות שמן זית
1–2 שיני שום קצוצות
1 בצל קטן קצוץ
1 סלרי קצוץ דק
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילת כוסברה קצוצה
חופן עלי תרד
חופן עלי מנגולד קצוצים
תיבול:
מלח
פלפל שחור
חוויאג' למרק
מעט כורכום
קמצוץ אגוז מוסקט
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום והירק
מוסיפים את התבלינים ומים (כ־3 ליטר)
מביאים לרתיחה ומבשלים כ־20–25 דקות
כשהסלרי רך – טוחנים עם בלנדר מוט
מגישים עם מיץ לימון – תענוג!
כיצד נתייחס בתפריט?
ניתן לשלב חופשי בגדר ההיגיון בזמן הארוחה.
ערכים ל־100 גרם:
קלוריות 42.60 kcal
חלבון 2.00 גרם
פחמימות 4.49 גרם
שומנים 10.36 גרם
נשים מכוח החמש –
שימי לב: בכניסה לאתר למנויות את יכולה לשמור את המתכון וליצור לעצמך חוברת מתכונים אישית עם מתכונים מועדפים!
⬅️ הכנת את המרק?
שתפי אותנו – בתמונה או חוויה!
אם את מקבוצות כוח החמש – נשמח לראות זאת בקבוצת השיתופים שלנו.
כל כף מהמרק הזה מחזקת אותך מבפנים – בחרת לאהוב אותך ואת מבטאת זאת במעשים, כל הכבוד!
