מרק סלרי ועלי מנגולד של רותי
לפני המתכון קצת מחמאות למנגולד השווה שמעבר לטעמו הנפלא הוא מקור מעולה לסידן, ויטמין C, ויטמין E, ויטמין K, ויטמין A והמינרלים מגנזיום ואבץ. המנגולד מכיל נוגדי חימצון רבים ולכן ידוע בתכונות אנטי דלקתיות.
עלי המנגולד מכילים כמות יפה של סידן, מגנזיום וויטמין K, אשר הכרחיים לבריאות העצם.
ניתן לשלב עלי מנגולד בסלט, בתבשילים, מרקים, שייקים, ממולאים וכל דרך שנרצה...
מוגש באהבה הפעם במרק השווה של רותי: מרק סלרי ועלי מנגולד!
רכיבים:
2 כפות שמן זית כתית
1 -2 שיני שום קצוצות
1 בצל קטן קצוץ
1 סלרי חתוך חתיכות קטנות
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילת כוסברה קצוצה
חופן עלי תרד
עלי מנגולד קצוצים
לתיבול:
מלח
פלפל שחור
א. חווייג' למרק
מעט כורכום
קמצוץ אגוז מוסקט
מיץ מחצי לימון
מטגנים בצל מוסיפים שום, ואת כל הירק והתבלינים
מוסיפים כ3 ליטר מים
תלוי בסמיכות שאוהבים.
לאחר כ 3 דקות מנמיכים להבה ומבשלים כ20- 25 דקות.
כשהסלרי רך לרסק עם מוט
ויש לכם מרק טעים מזין ובריא!!!
